- 23 Şub 2023
İstanbul
İstanbul, dünyanın iki bölgesinde yer alan eşsiz bir şehirdir: Avrupa ve Asya. Modern Türkiye'nin nüfusunu ve toplumunu doğrudan etkileyen kültür ve dinin iç içe geçmesi, farklı halkların ve medeniyetlerin siyasi ve ticari çıkarlarının çatışması burada gerçekleşti.
Her iki taraf - Avrupa ve Asya - aynı şehre ait olsa da, her birinin kendine has farklılıkları ve özellikleri vardır, onları karıştırmak imkansızdır. Bu, ülkenin ve özellikle İstanbul'un tarihi ile bağlantılıdır.
İstanbul'un Avrupa yakasında 25 ilçe bulunmaktadır ve bunların toplam sayısı 39'dur. Kalan 14 ilçe İstanbul'un Asya ya da diğer adıyla Anadolu yakasında yer almaktadır. Buna göre şehrin nüfusunun 2/3'ü Avrupa yakasında, 1/3'ü ise Asya yakasında yaşıyor.
istanbul hangi bölgede
İstanbul ili (Türkçe "İstanbul ili"), Türkiye'nin Karadeniz ve Mermer Deniz kıyılarındaki kuzeybatı bölgesidir (il), ülkeyi ülkenin turizm endüstrisinin ana merkezlerinden biri olan Avrupa ve Asya'ya böler. Bu bölge, sıcak yazlar ve rahat kışlar ile sıcak bir iklim ile karakterizedir. İlin geniş deniz kıyısı çok sayıda koy ve körfezden oluşmaktadır. İlin toplam nüfusu 13.854.700 kişidir.
İstanbul'un hangi semtleri var?
İstanbul'da pek çok semt var - yaklaşık 40 parça, çoğu sadece yerel sakinler için değerli. Turistler için en ilgi çekici yerler Fatih (mahalleli: Sultanahmet, Eminönü, Aksaray ve Laleli), Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli, Kadıköy, Üsküdar. Turistler için İstanbul'un en iyi bölgeleri. Daha az popüler alanlar. İstanbul'da seçilecek en iyi bölge neresidir?
İstanbul'da kaç ilçe var?
İstanbul, her biri bir şekilde özel olan çok sayıda ilçeye sahip devasa bir şehirdir. Toplamda, resmi olarak 39 ilçe var, ancak gayri resmi olarak daha da fazla, ayrıca her ilçe de sözde mahallelere bölünmüş durumda. Ancak turistlerin tüm bunları anlamalarına gerek yok çünkü turistik konaklama için uygun çok fazla yer yok, aslında sadece iki yer var: tarihi Sultanahmet semti ve turist Beyoğlu.
İstanbul'da yaşanacak en iyi bölgeler
İstanbul'un en prestijli semtlerinin çoğu Beşiktaş semtinde yer almaktadır. Bunların arasında konut Bebek, iş yeri Levent ve çok katlı Etiler yer alıyor. Ortaköy ve Ulus yerleşim alanları da yaşamak ve gayrimenkul yatırımı için uygun görülüyor. Boğaz manzaralı emlaklar Beşiktaş trabantos / Shutterstock'ta oldukça değerlidir. Beşiktaş'ta Boğaz'a bakan çok sayıda eski yalı var.
İstanbul'un en prestijli semtleri
Best realty Turkey in Turkey'e göre şehrin en prestijli yerleşim bölgeleri Beşiktaş ve Sarıyer. İstanbul'un Avrupa yakasında bulunurlar. “Birçok turistin kaldığı kalabalık, canlı mahalleler iş yapmak için daha uygundur. Bunlar örneğin Ortaköy, Taksim, Sultanahmet ve Laleli” diye ekliyor.
İstanbul'da denize erişim var mı?
İstanbul haklı olarak Türk Venedik olarak adlandırılabilir. Bir yandan şehrin İstanbul Boğazı'na erişimi var, güneyden Karadeniz, kuzeyden Marmara Denizi ile yıkanıyor.
İstanbul'da kaç kişi var?
1 Ocak 2021 itibariyle İstanbul ilinin toplam nüfusu 15 milyon 462 bin 452 kişidir - bu, tüm Türkiye nüfusunun %18,5'idir (Türkiye'nin neredeyse her 5'te biri İstanbul'da yaşamaktadır).
Bayrampaşa
Coğrafi olarak Bayrampaşa ilçesi, Türk metropolünün Avrupa kısmının tam "kalbinde" yer almaktadır. Bu, şehrin en yoğun nüfuslu bölgelerinden biridir. Şu anda nüfus yaklaşık 273 bin kişidir.
Yerel cazibe hem İstanbullular hem de turistler tarafından iyi bilinmektedir: her gün binlerce Türk ve yabancı tarafından aktif olarak ziyaret edilen dev alışveriş kompleksi Forum İstanbul. Bu alışveriş ve eğlence kompleksinin arazisinde devasa bir akvaryum Turkuazoo (İstanbul Deniz Yaşamı Akvaryumu) bulunmaktadır. Bu nedenle bölge, akvaryum ziyareti açısından ve alışveriş merkezlerini sevenler için ilginç olacaktır.
Aynı bölgede, otobüslerin sadece Türk şehirlerine, örneğin Kapadokya'ya değil, aynı zamanda uluslararası uçuşlara da kalktığı büyük bir Esenler otogarı var.
Bakırköy
Muhteşem güzellikte, temiz ve aydınlık İstanbul bölgesi. Deniz kıyısında yer almaktadır. Yakınlarda bir hava ulaşım merkezi - bugün askeri bir havaalanı olan Atatürk Havaalanı var.
Bakırköy'de yat limanı yakınında kafeler, restoranlar ve alışveriş merkezi (Galeri) bulunmaktadır. Burada her zevke uygun kafeler bulabilir ve gezinti yolunda yürüyüş yapabilirsiniz.
Bakırköy toprakları 220.000 kişinin kalıcı ikamet yeridir.
Beyoğlu
Beyoğlu bölgesi dünyanın her yerinden turistler tarafından yoğun talep görmektedir. Aslında şehrin "kalbi" denilebilir. Gezginler, bölgedeki pek çok sıra dışı cazibe merkezi tarafından cezbedilmektedir. Bunların arasında, tüm uzunluğu boyunca eski bir kırmızı tramvayın turistleri gezdirdiği İstiklal yaya caddesi var. Şehrin konukları için daha az çekici olmayan Taksim Meydanı, Modern Sanat Müzesi, St. Anthony Kilisesi.
Bu bölge mükemmel pastaneleri, giyim mağazaları, şık restoranları, tiyatroları, sergi merkezleri vb. ile ünlüdür. Burası gerçek bir kültür ve eğlence merkezi. Beyoğlu çok yoğun bir nüfusa sahip değil: yaklaşık 230.000 yerli insan var. Aynı zamanda, her gün dünyanın her yerinden bir milyondan fazla turist buraya geliyor!
Beşiktaş
Üsküdar ilçesinin karşı tarafında yer almaktadır. Beşiktaş, İstanbul'un tarihi bir parçası statüsüne sahiptir. Antik sarayların ve camilerin görkemli manzarasının tadını çıkarmak için her gün çok sayıda turist buraya geliyor. Beşiktaş semtinin sembolleri Dolmabahçe Sarayı, Ortaköy Camii veya Vodafone Arena stadyumu Büyük Mecidiye Camii'dir.
Gezginlerin rahatlığı için, eski Çırağan Sarayı ve bugün Çırağan Sarayı Oteli de dahil olmak üzere burada lüks otel kompleksleri inşa edilmiştir. Bölgenin sık sık misafirleri futbol ve yerel futbol takımı Beşiktaş'tır. İstanbul'un bu semtinin toplam nüfusu yaklaşık 200.000 kişidir.
Sarıyer
İstanbul'un büyük su kütleleriyle sınırlanan devasa, aşırı nüfuslu bir bölgesi: Karadeniz ve İstanbul Boğazı. Turistler, yerel doğal güzelliklerden büyüleniyor: görkemli, aşılmaz ormanlar ve yumuşak, temiz deniz kıyısı.
İlk yerleşimciler burada çok uzun zaman önce ortaya çıktı. Yerli halk, balıkçılar ve aileleridir. Bir süre sonra balıkçı köyleri Türk zenginlerinin dikkatini çekti ve bölgede şık villalar, kulübeler ve saraylar aktif olarak "büyümeye" başladı.
Sarıyer'in güney kısmı, eski Rumelihisar kalesinin (veya "Boğaz'ı kesen") burada yer almasıyla bilinir. İlçenin kuzeyinde, yerel halktan ve ülkenin misafirlerinden her zaman çok sayıda tatilcinin bulunduğu Kilyos'un popüler bir plaj alanı vardır. Bölgenin yerli nüfusu nispeten küçük - yaklaşık 200 bin kişi.
fatih
Gezginler arasında büyük talep gören bir alan. Fatih, abartmadan İstanbul'un tarihi ve kültürel merkezi olarak adlandırılabilir.
Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Camii, Kapalıçarşı, Hipodrom Meydanı, Mısır Çarşısı, Süleymaniye Camii, Feodosia Sarnıcı ve çok daha fazlası gibi cazibe merkezleri özellikle dikkat çekicidir. Ve bu, aslan payı iki mahallenin - Eminenu ve Sultanahmet - topraklarında bulunan yerel cazibe merkezlerinin tam bir listesi değil. İkincisi UNESCO koruması altındadır.
Fatih, Aksaray ve Laleli gibi mahalleleri de içerir (bu arada burada da birçok tarihi eser var). Alışveriş tutkunları hem perakende hem de toptan satış mağazalarının yoğun olarak bulunduğu Laleli semtini ziyaret ediyor.
Şişli
Sarıyer ve Beyoğlu'na bitişik, şehrin zengin ve asil bir bölgesi. Şişli, nefes kesen gökdelenleriyle tanınır ve bunların en büyüğü yerden 240 metre yükseklikteki seyir teraslı Sapphire gökdelenidir.
İstanbul'un bu bölgesi, tüm Avrupa'nın en büyüğü olarak kabul edilen İstanbul Cevahir alışveriş kompleksi ile de ünlüdür. Şişli genel olarak bir lüks ve prestij merkezidir. Pahalı butikler, tasarımcı mağazaları ve mağazaları, çeşitli restoran ve kafeler var. Sokaklarda yürürken ya da kafelerden birinde kahve içerken yerel bir ünlü ya da aktörle tanışmak kolaydır. Burada bir ev satın almak herkesin harcı değil. Yerel nüfus yaklaşık 315 bin kişidir.
Eyüp
Bu bölge, dünyanın her yerinden gelen turistler arasında son derece popülerdir. Haliç Körfezi kıyısında, doğal güzellikler arasında yer almaktadır.
Burası, bir zamanlar konuğunun ünlü Fransız yazar Pierre Loti olmasıyla ünlüdür. Bugün, turistler ve yerel halk arasında popüler olan bir kafe, körfezin ve şehrin muhteşem manzarasının açıldığı tepelik bir zirvede yer almaktadır.
Müslümanlar için en önemli camilerden biri olan Eyüp Sultan Camii de burada bulunuyor.
Burayı mutlaka ziyaret etmeli ve İstanbul'un inanılmaz manzaralarının tadını çıkarmalı, onları sadece fotoğraflarla değil, hatıra olarak da yakalamalısınız.
Arnavutköy
Bu alan çok uzun zaman önce, 2008'de genel İstanbul topraklarından ayrıldı. Yüzölçümü bakımından İstanbul'un bu semti son derece geniştir ve nüfusu 200.000 kişiye ulaşmaktadır.
Arnavutköy, İstanbul şehrinin kuzey-batısını kaplar ve aslında sınırlarını çoktan aşmıştır.
Yerel ahşap evlerle yürüyüş yapmak ve ilginç fotoğraflar çekmek için buraya gelmeye değer.
Arnavutköy çok pitoresk olmasına rağmen, turistler burada nadiren bulunabilir.
Avcılar
İstanbul'un bu eski semti, Marmara Denizi'nin tam kıyısında yer almaktadır. Hikayesi küçük bir köyde başladı. Geçen yüzyılın 80'lerinde hızla büyümeye başladı ve bugün yaklaşık 350.000 kişinin yaşadığı çok geniş bir alanı işgal etti.
Bu bölge, Türk devletinin en büyük Ambarlı limanının kendi topraklarında olması ve ayrıca İstanbul Üniversitesi'nin bir şubesi olmasıyla bilinir. Avcılar, enginliğine rağmen gezginlerin ilgisini çekmiyor.
Bağcılar
Başka bir kentsel alanın yakınında yer almaktadır - Bayrampaşa. Bugün, en fazla sayıda sakin burada yaşıyor. Baggylar'ın nüfusu 720.000 kişiyi aştı. Bunların aslan payı basit İstanbul işçileri, işçi sınıfı.
Bu alan özellikle dikkate değer değildir. 2001 yılında burada büyük bir olimpik spor kompleksinin yapıldığı biliniyor ama bu maalesef Bağcılar'ı şehrin misafirleri için popüler hale getirmedi.
Bahçelievler
Bahçelievler çok yoğun bir nüfusa sahip. Burada kalıcı olarak yaklaşık 600 bin kişi yaşıyor. Tüm kentsel alanlar arasında nüfus bakımından beşinci sıradadır.
Osmanlı döneminde bu topraklar üzerinde küçük Rum köyleri bulunmaktaydı ve antik çağda şehrin ıslahı için bu bölgede yapı taşı çıkarılıyordu. Bölgenin hızlı gelişimi 20. yüzyılın 60'larında başladı. Hala turistler arasında popüler değil.
Başakşehir
"Uyku" statüsüne sahip sessiz İstanbul bölgesi. Osmanlı hanedanlığı döneminde, devlet askeri güçlerinin düşman ordusuyla savaşmak için kullandığı bu topraklarda aktif olarak barut üretildi.
Bölgenin manzaraları hakkında konuşursak, o zaman asıl olan Atatürk'ün adını taşıyan Olimpiyat Stadı'dır. Yerel makamlar şu anda İstanbul Üniversitesi'nin bir sonraki binasını şehrin bu bölgesine inşa etmek için bir plan geliştiriyorlar. Şu anda Başakşehir'de 200 bin kişi yaşıyor. Bu alan birkaç gezgin çekiyor.
Beylikdüzü
Bu bölge, 21. yüzyılda - 2008'de İstanbul topraklarına eklenmiştir. Şehrin bu kısmı çok aktif bir şekilde gelişiyor. Ancak elverişli coğrafi konumu ve güney tarafında deniz kıyısının bulunmasına rağmen, Beylikdüzü henüz turistlerin beğenisini kazanmamıştır.
Bu arada, Rusça konuşan birçok sakinin olduğu bu bölgede, personelin tamamen Rusça konuştuğu salonlar ve stüdyolar var.
İlginç olanlardan: 2 büyük nesne dikkat çekiyor - CNR ve TÜYAP fuar merkezleri. İlçede yaklaşık 230.000 kişi yaşıyor.
Büyükçekmece
Deniz kıyısı boyunca uzanan sakin, sessiz İstanbul bölgesi. İstanbul'un bu uyuyan kısmı daha önce yerel halk arasında çok popülerdi: bütün aileler buraya gelir ve doğada piknik yapar, balık tutar ve şehrin gürültüsünden uzaklaşırdı.
Ancak sanayileşme işini yaptı ve kasaba halkının bu alana olan ilgisini kaybetti. Bölgede yaklaşık 170 bin kişi yaşıyor, bunların aslan payı Anadolu'dan gelen göçmenler. Buradaki turistler, turistik yerler veya müzeler olarak nadirdir.
Gaziosmanpaşa
Bölge çok uzun bir süre gelişmemiş ve aktif gelişimi ve gelişmesi Balkan çingenelerinin bu topraklara taşınmaya başlamasından sonra başlamıştır. Sonuç olarak, bölge artık maksimum nüfusa sahiptir.
Göçmenler için feci bir konut eksikliği vardı, bu nedenle sayılamayan sayıda yasadışı bina var. Ayrıca yerel halkın çalışabileceği hiçbir yer yoktur, bu nedenle işsizlik bölge sakinleri için temel sorundur. Gaziosmanpaşa gezginler arasında popüler değil.
Güngören
İstanbul'un Fatih ilçesi sınırındaki sanayi bölgesi. Yerel nüfus 300 bin kişidir. Bu bölge turistler arasında popüler değil.
Son yıllarda bölgede tekstil endüstrisi aktif olarak gelişmektedir - buna hem ihracat hem de iç pazar için satılan hazır giyim ve kumaşlar dahildir.
Ayrıca, ilçe topraklarında genellikle endüstriyel ve tekstil gelişimi ile ilgili çeşitli sergiler düzenlenmektedir.
Zeytinburnu
Fatih'e komşu bir başka İstanbul semti. İstanbul'un en büyük ulaşım merkezlerinden biri olarak bilinir.
Deri ve tekstil el sanatları eski zamanlardan beri burada gelişiyor. İnsanlar deri ürünleri - ayakkabı, koyun derisi mont, kürk manto, ceket vb. - almaya geldikleri yer burasıdır. Bu endüstrilerde malların üretimi ve pazarlanması çok aktiftir. Yerel nüfus 300 bin kişidir.
Yerel mağazaların deri ürün çeşitlerini görmek isteyenlere Sultanahmet'ten Marmaray metro hattı (Sirkeci istasyonu yakınındaki metro istasyonu) ile ulaşılabilir.
Küçükçekmece
İstanbul'un bu semtinin adını doğru telaffuz etmek her yöre sakini için mümkün değil, turistler de cabası.
Güney tarafında Küçükçekmece, Marmara Denizi'nin sularıyla çevrilidir.
En ünlü cazibe merkezleri, Atatürk Spor Stadyumu ve İstanbul Üniversitesi binasıdır. Bölgenin turizm potansiyeli düşüktür.
Kyagytkhane
Turistler arasında oldukça iyi bilinen ve popüler olan İstanbul semti, İstanbul - Şişli ve Beşiktaş semtinin iş bölgelerine bitişiktir.
Kyagythane bölgesi, Sultan Mehmed Fatih'in adını taşıyan büyük bir köprü ile şehrin Asya yakasına bağlanmaktadır.
Şu anda İstanbul'un bu bölgesinde 410.000'den fazla insan yaşıyor.
Silivri
Bölge, İstanbul'un orta kesimine 65 km uzaklıkta yer almaktadır.
Yerel halk, Silivri'yi ailece doğada vakit geçirmek, piknik yapmak için harika bir yer olarak gördüğü için çok seviyor ve takdir ediyor.
İlçenin alanı oldukça geniştir, ancak burada çok az yerli insan vardır: yaklaşık 150.000 kişi. Binaların aslan payı fırsat buldukça buraya gelen İstanbulluların banliyö gayrimenkulleridir.
Sultangazi
Pratik olarak İstanbul'un en çok uluslu semti olarak kabul edilir. Coğrafi olarak şehrin Avrupa kısmında yer almaktadır.
Aynı meydanda hem yerli Türkler hem de çok sayıda göçmen, örneğin Balkanlardan mükemmel bir şekilde bir arada yaşıyor.
Nüfus 450 bin kişiyi aşıyor. Gezginler bölgeyle ilgilenmiyor.
Çatalca (Çatalca)
Bu İstanbul semti büyüklük olarak en büyüğüdür. Aynı zamanda burada kalıcı olarak sadece 90 bin kişi yaşıyor. Coğrafi olarak, burası İstanbul'un batısıdır. Turizm endüstrisi asgari düzeyde gelişmiştir.
Esenler
İstanbul'un bu bölgesinin ana cazibe merkezi, devasa Büyük Otogar otogarı veya Esenler Otogarı otogarı.
Bu en büyük ulaşım merkezinin topraklarından her gün yüzlerce otobüs güzergahı hareket ederek yerel halkı ve turistleri Türkiye'nin çeşitli yerleşim yerlerine ulaştırmaktadır.
Esenler, 460.000'den fazla etkileyici bir nüfusa sahiptir.
Esenyurt
Avrupa topraklarında bulunan İstanbul bölgesinin geniş alanı. Aktif yerleşim ancak 20. yüzyılın 20-30'larında, bu toprakların Balkan çingeneleri tarafından seçilmesiyle başladı. Gezginler için bölge ilgi çekici değildir.
Büyükada (Adalar)
Adalar - İstanbul'un bu bölgesi yerli halk ve turistler tarafından Prens Adaları olarak bilinir. Şehrin orta kısmının güneyinde, sadece 20 km uzaklıkta yer almaktadır.
Adalar, irili ufaklı 9 ada içerir - Yassıada, Büyükada, Sedefadası, Burgazada, Heybeliada, Kaşikadası, Tavşanadası, Kınalyada ve Sivriada. Listelenen adalardan üçü ıssız, geri kalan altı tanesi yaklaşık 14.000 nüfusa ev sahipliği yapıyor.
Prens Adaları oldukça popüler bir turizm merkezidir.
gezginler çoğunlukla 4 adayı ziyaret etmeyi tercih ediyor - Heybeliada, Büyükada, Kınalyada ve Burgazada.
Bu coğrafi özelliklere feribot ve vapur seferleri ile ulaşılabilir. Güzergahlar boyunca trafik iyi kurulmuş, su araçları her gün İstanbul'daki birkaç marinadan adalara hareket ediyor.
Turistlerin ada topraklarında araç kullanmanın kesinlikle yasak olduğunu bilmeleri gerekir, ancak bisiklet, elektrikli motosiklet ve diğer çevre dostu araçlar kiralayabilirsiniz.
ASYA YAKASI
Ataşehir
İstanbul'un kalbi Ataşehir semtidir. Bugün, şehrin bu kısmı hızla popülerlik kazanıyor ve daha hızlı gelişiyor.
Ataşehir, mali açıdan güvenli yerel sakinler tarafından isteyerek satın alınan apartman daireleri olan yüksek gökdelenlerle aktif olarak inşa edilmiştir. Bu bölgenin dezavantajı toplu taşıma olmamasıdır. İstanbul'un bu elit bölgesinde mülk satın alma imkanına sahip olan kişilerin a priori olarak şahsi bir araca sahip olduğu varsayılmaktadır. Nüfus 400.000 kişiye ulaşıyor.
Ataşehir, güzel Mimar Sinan Camii'ne ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca büyük bir kompleks ve alışveriş merkezi Metropol (Metropol) bulunmaktadır.
Beykoz
Tarihi belgelerde ilk kez 2700 yıl önce kaydedilen İstanbul'un en eski bölgelerinden biri. Bölgenin kuzey kesimi sularla yıkanır. Karadeniz ve batı - İstanbul Boğazı tarafından.
Beykoz, Karadeniz'e çıkış kapısı açtığı için bu bölge için inatçı bir mücadele verildi. Bir hükümdardan diğerine geçti, ancak 15. yüzyılda Osmanlılar onu İmparatorluklarına kattı. Alan rahat ve güzel. Turistler burada yerel cazibe merkezlerinden etkileniyor: antik kale duvarları ve mezarların yanı sıra Polonya'nın Polonezköy köyü. Son nüfus sayımı, Beykoz topraklarında 240.000'den fazla insanın yaşadığını gösterdi.
Kadıköy
Bu son derece iyi bilinen ve iyi gelişmiş bölge, İstanbul'un Asya bölgesinin bir bölümünü kaplar. İstanbul Boğazı'nın doğu kıyısının en eski bölgesi. Turistler alışverişe çıkmak ve gönülden eğlenmek istiyorlarsa Kadıköy'e mutlaka gideceklerdir.
En popüler destinasyonlar Kadıköy iskelesi yakınlarındaki bölge, Bağdat Caddesi ve Moda Mahallesi'dir. İlçenin bu bölgelerinde çok çeşitli eğlence merkezleri, butikler, barlar ve restoranlar bulabilirsiniz. Kadıköy, en popüler Türk futbol kulübü Fenerbahçe için kalıcı bir üs. Yetkililer bu takım için Şükrü Saraçoğlu'na özel bir stadyum bile yaptırdı.
Bölge, bir asırdan uzun bir süre önce, 1906'da inşa edilen eski Haydarpaşa Garı ile ünlüdür. Bu yerel cazibe merkezinden çok uzakta olmayan büyük bir kargo limanı var.
Kadıköy opera severler için adeta bir mıknatıs. Yerel opera binası Süreyya Opera Binası'nı her gün çok sayıda turist ziyaret etmektedir.
Ayrıca Kadıköy yürüyüş yapmak için harika bir yer ve ayrıca İstanbul'a ilk kez gelmeyenler burada kalabilirler.
kartal
Şehrin bu bölgesinde 420.000'den fazla insan yaşıyor. Bölge, İstanbul'u ziyaret eden gezginler arasında popüler değildir.
Maltepe
İstanbul'un yoğun nüfuslu Asya bölgesi. Prens Adaları'nın karşı tarafında yer almaktadır. Nüfus yaklaşık 430 bin.
20. yüzyılın 70'li yıllarının başlarına kadar bölge gelişmedi. Daha sonra Boğaz'ın karşısına bir köprü inşa edildi ve Maltepe topraklarının aktif gelişimi başladı.
Daha önce İstanbulluların banliyö gayrimenkullerinin bulunduğu bir uyku alanıydı. Peyzajlı alan 1999 depreminde ağır kayıplar verdi.
Bugün burası, peyzajlı uzun bir gezinti yolunun yanı sıra kafe ve restoranların bulunduğu geniş bir alandır.
Pendik
Tarihsel olarak, bu bölge bir başka İstanbul semti olan Üsküdar'ın bir parçasıydı.
19. yüzyılın 80'li yıllarının sonunda Pendik bağımsız bir nesne haline geldi ve bu şaşırtıcı değil.
Alanı çok geniştir ve bu bölgede 600.000'den fazla yerel insan yaşamaktadır. Bölgeye yakın iller Yalova ve Gebze'dir. Burada gezinti yolunda yürüyebilir ve pitoresk manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.
Sancaktepe
İstanbul'un sakin Asya bölgesi, şehrin merkezinden uzakta yer almaktadır, bu nedenle gezginler arasında pek popüler değildir. Yerel halkın sayısı 230.000 kişidir.
Sultanbeyli
Bu İstanbul bölgesi bir uyku alanı olarak karakterize edilir. Burada kalıcı olarak yaklaşık 300.000 kişi yaşıyor ve bunların çoğu sıradan işçiler. Turistler burada nadirdir.
Tuzla
Bu bölge şehrin en doğu noktasıdır. Kıyıda geniş bir alanı işgal eden çok sayıda rıhtım ve tersanenin bulunduğu yer burasıdır.
Burada, Tuzla'da bir eğlence ve alışveriş kompleksi var Viaport Tuzla Marina (Viaport Marina): sadece yatlarla dolu pitoresk bir marina değil, aynı zamanda mağazalar, kafeler, restoranlar ve çocuklar ve yetişkinler için atlıkarıncalı bir eğlence parkı.
Tuzla coğrafi olarak Sabiha Gökçen Havalimanı'nın hemen arkasında yer almaktadır. Nüfus 200 bin kişidir. Turizm sektörü gelişmemiştir.
ölme
Bu bölge Üsküdar'ın “komşusu”dur. Vatandaşlar uzun zamandır burayı rekreasyon ve piknik için uygun bir yer olarak seçmişlerdir.
Görülecek yerlerden iki ana tanesi ayırt edilebilir: görkemli ve en büyük İstanbul Çamlıca Camii (Büyük Çamlıca camii) ve Çamlıca Tepesi.
İkincisi, özellikle zirvesine tırmanarak, buradan tam olarak görülebilen İstanbul'un güzelliklerine hayran kalabileceğiniz için dikkat çekicidir.
Üsküdar
Üsküdar bölgesi turistler arasında oldukça popülerdir. Üsküdar, İstanbul Boğazı ile sınır komşusudur ve büyük bir köprü ile İstanbul'un Avrupa bölgesine bağlıdır.
Gezginler için, Mihrimah ve Valide camileri, Kız Kulesi ve diğerleri dahil olmak üzere tarihi ve mimari anıtlar büyük ilgi görmektedir.
Turistler ayrıca Karkaahmet'in antik yerel mezarlığını da ilgiyle ziyaret ediyor. Üsküdar, 200'den fazla camiden oluşan bir hazinedir.Bölge, 550.000 nüfuslu yoğun bir nüfusa sahiptir.
Üsküdar'a yürüyüşe gelebilirsiniz - işte harika, şirin bir Kuzgundzhuk mahallesi.
Schiele
İstanbul'un Asya kısmında yer alan son derece geniş bir alan. Şile, şehir merkezine oldukça uzak bir mesafede yer almaktadır. Bu mesafe 70 km'dir.
Şile, Karadeniz'in suları ile yıkanır. Türk devletinin en büyük deniz feneri ve Ağlayan Kayalar turistler için ilgi çekici olabilir.
Şile'de turistler istedikleri bir otelde kalabilir (hem büyük hem de küçük oteller vardır), akşamları küçük sokaklarda yürüyebilirsiniz. ve güzel manzaraya hayran kalın.
Çekmeköy
Alışılmış İstanbul semti, kesinlikle ayırt edilemez. İstanbul'un Asya bölgesinde yer almaktadır. Burada yaklaşık 150 bin kişi yaşıyor. Bölgede gezginler nadirdir.
Tüm bu alanlar arasında altyapı açısından en uygun, konaklamak için güvenli ve iyi ulaşım erişilebilirliği olan alanlar şunlardır:
Fatih: Tarihi Sultanahmet, Sirkeci Garı, Eminönü İskelesi
Beyoğlu: Galata mahallesi (Galata Kulesi'nin yanında), İstiklal caddesi, Taksim meydanı
Şişli: Nişantaşı mahallesi, Osmanbey mahallesi
Kadıköy (İstanbul'un Anadolu Yakası): Moda'da veya Kadıköy İskelesi'ne yakın herhangi bir yer
Üsküdar (Asya yakası): Üsküdar iskelesine yakın her şey